Testaus pahasti pieleen – robotti pahoinpiteli koekaniinin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teknologian kehittymisen myötä arkipäiväiset askareet ovat vuosien varrella helpottuneet huomattavasti. Kerroimme äskettäin drinkkejä tekevästä baarimikkorobotista, ja nyt sen rinnalle kehitellään toista juhlien tarjoilusta vastaavaa konetta.

YouTube
YouTube

Naposteluyhtiö Fridge Raiders on järjestänyt kilpailun, jossa on tarkoituksena luoda herkkuja automaattisesti ihmisille tarjoileva robotti. Naposteluautomaatti syöttää suupaloja esimerkiksi jalkapallo-otteluiden katselijoille ilman, että ihmisen tarvitsisi panna kättä pussiin. Nyt esittelyyn nousee yhden naposteluautomaatin prototyyppi.

Valitettavasti robottikäsi ei ole loppuun asti tuotekehitelty, sillä suupalojen jakamisen sijaan naposteluautomaatti näyttää ennemminkin hakkaavan syöjää kovakouraisesti. Robotti tottelee taputuksia käskyinään, mutta ei vielä sovellu herkuttelijoiden avuksi – muuten kuin pahoinpitelytarkoituksessa.