Täytekekseistä tehtiin mykistävän upeaa taidetta – tähän ei moni pysty

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisia Domino-pipareita muistuttavat Oreo-täytekeksit ovat saavuttaneet maailmanlaajuista suosiota. Oreot on kehitetty alun perin Yhdysvalloissa 102 vuotta sitten, ja nykyisin niitä löytyy useista maista eri makuvaihtoehdoissa. Nyt eräs ruokataiteilija on muuttanut keksit minikokoisiksi tauluiksi.

Oreo-tyylisten täytekeksien syöjät jakaantuvat usein kahteen kastiin. Puolet ovat niitä, jotka halkaisevat keksin ja syövät molemmat osat yksitellen. Loput puolestaan nauttivat keksinsä sellaisenaan. Tisha Cherry -nimellä Instagramiin kuvia julkaiseva neitokainen on halkaissut keksit ja loihtinut niiden täytteen avulla herkullisia Oreo-taideteoksia.

Tisha Cherry on tehtaillut ruoasta muitakin teoksia, mutta keksit lienevät siitä makeammasta päästä.

Kerroimme taannoin Connecticutin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan Oreo-täytekeksit aiheuttavat samanlaista riippuvuutta kuin kokaiini – ainakin rotissa. Keksien huomattiin myös aktivoivan rottien hermosoluja huomattavasti enemmän kuin kokaiini tai morfiini.