Kiipeilemään opettelevasta pikkuorangista nettihitti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

San Diegon eläintarhassa on päästy seuraamaan tänä vuonna onnellista perhe-elämää, kun eläintarhan orankiyhteisöön syntyi viime vuoden lopulla pieni ja pörröinen Aisha-vauva. Orangit viettävät suurimman osan ajastaan puissa, joten kiipeilytaito on elintärkeä lajille.

San Diegon eläintarha on julkaissut verkkoon suloisen videon kiipeilemään opettelevasta Aishasta. Karvat pystyssä temppuileva apinavauva on todella suloinen, ja sulattaa varmasti paatuneimmankin sydämen. Eläintarha on tehnyt tärkeää työtä orankien lisääntymisen hyväksi ja puistoon syntynyt Aisha on kuin lottovoitto koko maapallolle.

Ihmisapinoihin kuuluvat orangit jaetaan kahteen lajiin, joista molemmat on luokiteltu erittäin tai äärimmäisen uhanalaisiksi. Metsähakkuut, kaivostoiminta ja metsäpalot tuhoavat niiden elinympäristöä ja tutkijat ovat arvelleet elinkykyisten kantojen kuolevan pois vuoteen 2020 mennessä. Toivottavasti sinnikäs eläintensuojelutyö tuottaa tulosta ja onnellisista orangeista voitaisiin nauttia myös luonnossa.