Mykistävä rakennelma! Maailman suurin LEGO-torni on 36 metriä korkea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tanskalainen rakennuspalikkasarja LEGO lienee yksi maailman tunnetuimmista lelumerkeistä. Rakennuspalikoista on valmistettu vuosikymmenten varrella satojamiljoonia rakennelmia, ja nyt niistä on saatu aikaan jotain poikkeuksellisen suurta.

YouTube
YouTube

Kerroimme viime syksynä, kuinka joukko delawarelaisia lukiolaisia rakensi Yhdysvalloissa maailman suurimman LEGO-tornin. Nyt kuitenkin John Dickson High School -koulun oppilaiden rakentama 34,6-metrinen torni on jäänyt kakkoseksi äskettäin Budapestissa rakennetulle versiolle. Guinnessin maailmanennätyksen napannut unkarilaistorni kohosi nimittäin 36 metriin.

Rakennusprojektiin osallistui useita koululaisia ja tornin tarkoituksena oli tehdä maailmanennätys. Muovisista rakennuspalikoista kyhätty merkkipaalu nousi pääkaupungin suurimman kirkon, eli Pyhän Tapanin kirkon eteen. Torniin on käytetty todennäköisesti yli puoli miljoonaa LEGO-palikkaa.