Miehet saivat mustakarhun lenkkiseuraksi – juoksivat paniikissa pakoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Karhun ja ihmisen kohtaamiseen liittyvät uutiset kantautuvat yleensä Alaskasta tai Venäjältä, jossa ollaan totuttu elämään näiden villieläinten kanssa. Toisinaan reviiriään puolustavat karhut hyökkäävät myös ihmisten kimppuun. Nyt Kanadassa jouduttiin kohtaamaan mustakarhu lenkkipolulla.

YouTube
YouTube

Lenkkeilijät olivat luontopolulla juoksemassa, kun heitä vastaan tuli karhu. He päättivät kuvata kohtaamisen videolle, ja kaikista hämmästyttävintä oli se, etteivät luonnossa liikkuneet ihmiset oikein tienneet, kuinka heidän olisi pitänyt käyttäytyä. Lenkkeilijät perääntyivät varovaisesti, mutta samaan aikaan he voivottelivat kovaäänisesti.

Lenkkeilijät pääsivät karhua karkuun, kun se kiipesi puuhun, mutta jos karhu olisi hyökännyt heitä kohti, olisi se saanut miehet helposti kiinni juoksemalla. Mustakarhun ja juoksijoiden kohtaaminen kuvattiin Kanadan Albertassa. Alueella on varoitettu ihmisiä villieläimistä.