Picasson maalauksen alta löydettiin salainen teos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Espanjalainen kuvataiteilija Pablo Picasso on yksi maailmanhistorian maalaustaiteen mestareista. Taulujen lisäksi hän teki myös grafiikkaa, keramiikkaesineitä, veistoksia ja runoja. Pasifistina tunnetun Picasson tunnetuimpia töitä ovat Guernica ja Avignonin naiset.

YouTube
YouTube

Entisaikaan taiteilijat saattoivat maalata uusia maalauksiaan vanhojen teosten päälle rahaa säästääkseen. Nyt tiedemiehet ja taidekuraattorit ovat löytäneet Picasson alkuaikoina maalaamastaan taulusta piilotetun teoksen päällimmäisen maalikerroksen alta. The Blue Room -nimellä kulkevan teoksen alta on paljastunut vielä tuntemattoman miehen muotokuva. Teos kuuluu osaksi Picasson niin sanottua Sinistä aikakautta.

Taideharrastajat ja -ammattilaiset ovat löydöksestä innoissaan. Picasso on maalannut teoksen alle 20-vuotiaana, ja löydös saattaa antaa uutta lisätietoa suurtaiteilijan ensimmäisistä taiteilijavuosista. Picasson ura kesti 78 vuotta ja hän teki elämässään valtavan määrän taidetta. Kansainvälisen taidevarkausrekisterin mukaan Picasson töitä on varastettu enemmän kuin kenenkään muun koko maailmassa.