Karhut harrastavat suuseksiä orgasmiin saakka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tiedemiehet ovat jo vuosikymmeniä sitten osoittaneet, että lukemattomat eläinlajit nauttivat sekä masturboinnista että toistensa seksuaalisesta tyydyttämisestä ilman penetraatiota. Nyt samaan tulokseen on päädytty myös karhujen osalta.

A. Sergiel et al., Zoo Biology, 2014 Wiley Periodicals
A. Sergiel et al., Zoo Biology, 2014 Wiley Periodicals

Tutkijat seurasivat kahta Kroatiassa elävää uroskarhua kuuden vuoden ajan, ja samalla selvisi, että uroskarhut harrastavat suuseksiä ja nauttivat siitä. Puolalainen tutkija Agnieszka Sergiel havaitsi seurantajakson aikana 28 suuseksitapausta kahden uroskarhun välillä, Zoo Biology -lehti raportoi.

Muutaman minuutin tapaukset vaikuttivat tuottavan myös orgasmeja. Lihaskouristusten ja siemensyöksyn jälkeen uros työnsi usein toisen uroksen pois luotaan. Vuonna 2003 luonnossa syntyneet karhut olivat orpoja, eivätkä ne olleet sukua toisilleen. Kyseessä oli ensimmäinen tutkimus, jossa karhujen keskenään harrastama suuseksi vahvistettiin. Aiemmin tapaukset oli luokiteltu vain irrallisiksi.