Ensimmäisestä Super Mariosta löytyi bugi 30 vuoden jälkeen – rajaton määrän elämiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 1985 Nintendo Entertainment System -konsolille julkaistu Super Mario Bros ja sen jatko-osat lukeutuvat maailman tunnetuimpiin videopeleihin. Lähes jokainen 80-luvun lapsi on mennyt Super Marion ensimmäisen pelin edes kerran elämässään läpi, ja monet osaavat ainakin ensimmäisen maan kentät ulkoa.

YouTube
YouTube

Kuten tiedetty, on peliin piilotettu myös salareittejä ja lisäelämiä. Nyt, lähes 30 vuotta ensimmäisen pelin julkaisemisesta, on pelistä paljastettu uusi, mutta hyvin antoisa virhe. Tietyllä kaavalla pelatessa pelaaja voi nimittäin saada rajattoman määrän lisäelämiä, tosin pelaaja voi pitää näistä kerrallaan vain 128. Kyse on tahattomasta häiriöstä, joka ilmenee ainoastaan kaksinpelissä.

Super Mario Bros on tiiliä nyrkillään rikkovan putkimiehen seikkailuista kertova tasohyppelypelisarjan videopeli. Pelin tarkoituksena on pelastaa Koopan kaappaama prinsessa. Mario voi muuttaa veljensä Luigin kanssa vartalon kokoa sieniä syömällä.