Alcatrazin kummitus viimein valokuvaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman ylivoimaisesti tunnetuin vankila on Yhdysvaltojen San Franciscon edustalla sijaitseva Alcatraz, joka on toiminut jo vuosikymmeniä turistikohteena. Vankilasaarelle tehdään päivittäin lukuisia turistikierroksia, ja San Franciscon matkamuistoja myyvät liikkeet on kyllästetty vankila-aiheisella tavaralla.

YouTube
YouTube

Nyt brittiläiset Sheila Sillery-Walsh ja hänen miehensä Paul Rice ovat saaneet Alcatrazista mukaan harvinaisemman matkamuiston. Kouluavustajana kotimaassaan työskentelevä Sheila on nimittäin onnistunut ottamaan iPhonellaan kuvan omituisesta naishenkilöstä, jota ei näkynyt paljailla silmillä katsottuna. Nainen näkyy sen sijaan valokuvassa.

Pariskunta väittää Daily Mailille, että kuvassa on kummitus. Vankilasaaren työntekijät vakuuttavat kuitenkin, että alueella ei ole henkiä tai kummituksia. Silti Alcatrazissa on kuvattu esimerkiksi Ghost Hunters -televisiosarjan jakso ja saarelle pääsee vierailemaan yöaikaan järjestetyillä kummitusretkillä.

Poliisi etsii yhä edelleen vankilasta vuonna 1962 karanneita vankikarkureita. Kolme miestä onnistui kesäkuisena päivänä mahdottomassa tehtävässä ja he pakenivat vankilasta jälkiä jättämättä. Frank Lee Morris sekä veljekset Clarence ja John Anglin ovat pakoilleet oikeutta yli puoli vuosisataa. Viranomaiset uskovat, että ainakin kaksi miehistä on edelleen elossa, sillä huhujen mukaan Morris on murhattu. Vuonna 1979 karkureiden tarina nähtiin myös valkokankaalla elokuvassa, josta tuli valtava hitti. Elokuvan pääosassa nähtiin Clint Eastwood.