Mahdoton tapahtui! Facebook kaatui – koko palvelu poissa pelistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkkosivustoilla tulee ajoittain vastaan hetkiä, jolloin niiden serverit kaatuvat, eli sivusto jää tavoittamattomiin. Parhaillaan maailman suurin yhteisösivusto Facebook on kaatunut. Tilanne on hyvin harvinainen, sillä viime vuosina Facebook on ollut alhaalla vain pari kertaa.

Hetki sitten palvelu kaatui muutamaksi minuutiksi kokonaan, jonka jälkeen osa kävijöistä pääsi virhesivulle saakka. Vielä tätä kirjoitettaessa Facebook ei ole kommentoinut poikkeuksellista tilannetta esimerkiksi Twitter-tilillään. Facebookin katkos on maailmanlaajuinen, ja se koskee niin verkkkoversiota kuin mobiilisovelluksiakin.

Nettijätin kaatuminen on aiheuttanut poikkeuksellisen tilanteen myös sadoilla miljoonilla muilla verkkosivuilla, joilla on Facebookin tykkäys- tai kommentointimahdollisuus. Sivut ovat täyttyneet Facebookin virheilmoituksista, jotka saisi pois ainoastaan poistamalla Facebookin tagit sivuston koodista.

Parhaillaan niin kuluttajat kuin mediatkin odottavat Facebookin pikaista paluuta. Sitä odotellessa voidaan katsoa ote Facebookista kertovasta elokuvasta.

PÄIVITYS: Facebook palasi toimintaan kello 11.30.