Uskomaton kohtaaminen videolle – karhu chillasi kalastajien leirissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Villieläimet ovat tulleet osaksi ihmisten arkipäivää seuduilla, joilla asutus on hyvin lähellä luontoa. Uutisoimme taannoin karhusta, joka vieraili baseball-kentällä kesken pelin Alaskan pääkaupungissa Juneaussa.

YouTube
YouTube

Tuoreella videolla karhun kanssa lähietäisyydelle päästään niin ikään Alaskassa, joskin tällä kertaa karhujen luonnollisemmassa elinympäristössä. Alaskan kala- ja riistaministeriössä työskentelevän Drew Hamiltonin McNeil River Staten suojelualueella kuvaamalla videolla karhu tulee tervehtimään miestä, istuu tämän seurassa hetken aikaa kaikessa rauhassa ja lähtee sitten takaisin omille teilleen.

Karhun ja ihmisen kohtaamiseen liittyvät uutiset kantautuvat usein Alaskasta tai Venäjältä, jossa ollaan totuttu elämään näiden villieläinten kanssa. Normaalisti käyttäytyvä erämaakarhu väistää ihmistä luonnossa, mikäli tämä vain on mahdollista tai ihminen ei syystä tai toisesta herätä pedon luontaista saalistusvaistoa.