Kauko-ohjattava helikopteri sulklaasta – näin se onnistuu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauko-ohjattavien lentolaitteiden käyttö ei ole enää vain tutkijoiden ja armeijoiden etuoikeus, sillä markkinoilla on viime vuosina nähty myös peruskuluttajien kukkaroille sopivia UAV-koptereita. Laitteita on käytetty muun muassa upeiden videoiden kuvaamiseen ja jopa pizzan toimittamiseen asiakkaan kotiovelle.

YouTube
YouTube

Kovimmat harrastajat rakentavat tietenkin kauko-ohjattavat kopterinsa itse. Jotkut jopa käyttävät rakentamiseen epätavallisia materiaaleja. Youtube-videolla näemme, kuinka osaavat kädet valmistavat UAV-kopterinsa suurimmaksi osaksi suklaasta.

Suklaakopteri tuo ehkä sanana ensimmäisenä mieleen kaksimielisen Fingerpori-vitsin, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Video osoittaa, että suklainen UAV-kopteri todellakin toimii käytännössä. Kopteria ei ehkä tosin kannata käyttää liian lämpimänä päivänä tai silloin, kun on itse liian nälkäinen.