Pian hajuja lähetetään kännykällä – uutuus markkinoille vuonna 2015

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme viime vuonna Scentee -laitteesta, jonka luvattiin tuovan hajut puhelimiin. Laite päästää esimerkiksi tekstiviestin saapuessa ilmoille käyttäjän valitseman hajumerkin. Nyt tuoksuilla kommunikointi on viety vielä pidemmälle.

Harvard-professori David Edwardsin kehittelemän oPhone-laitteen avulla ihmisten puhelut eivät enää rajoitu ääneen ja kuvaan, vaan ihmisille voi sen avulla lähettää myös hajuja. Laitte mahdollistaa jopa 300.000 erilaisen hajun luonnin 32 perustuoksua yhdistelemällä.

Fast Company -sivuston mukaan Hajujen lähetteleminen onnistuu erityisten oNotes-viestien -avulla. Lähetettäväksi halutut hajut merkitään viesteihin hashtag-tunnisteiden avulla. Mikäli siis käyttäjä haluaisi esimerkiksi lähettää Lappeenrannassa nauttimansa vety-lihapiirakan tuoksua Helsingissä asuvalle ystävälleen, hänen tulisi merkitä viestiinsä tunnisteiksi kananmunan ja kinkun.

Kuulostaa ehkä jokseenkin epäilyttävältä, mutta David Edwards uskoo keksintönsä menestykseen. Mies jopa intoutuu kuvailemaan hajuja luonnon omiksi Twitter-viesteiksi. Vapor Communicationsin oPhonet tulevat näikkä näkymin markkinoille vuonna 2015, ja laitteen hinnan arvioidaan olevan 200 dollaria, eli noin 150 euroa.