Tässä on tulevaisuuden älymaantie – mullistaa liikenteen jo lähivuosina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tutkijat yrittävät jatkuvasti kehitellä puhtaita ja uudistuvia energiamuotoja fossiiilisten polttoaineiden käytön ja niiden synnyttämien saasteiden hillitsemiseksi. Yksi ratkaisu ongelmaan saattaisi olla yksinkertaisempi, kuin voisi kuvitellakaan. Samalla älytiet tekevät tuloaan.

Stara kertoi jo pari viikkoa sitten kuinka yhdysvaltalaiset insinöörit Scott ja Julie Brusaw suunnittelevat Solar Roadways -teitä, jotka ovat asfaltin sijaan päällystetty aurinkokennoilla. Kennot keräisivät aurinkoenergiaa, luoden jatkuvasti puhdasta ja uusiutuvaa energiaksi. Aurinkokennotiet pitäisivät myös itsensä lämpiminä, joka tekisi esimerkiksi teiden suolaamisesta ja auraamisesta tarpeetonta. Kennot myös hohtavat led-valojen avulla, mikä tekisi pimeällä ajamisesta turvallisempaa.

Maailmaa mullistavalle hankkeelle kerätään varoja Indiegogo -sivuston avulla. Tavoitteena oli kerätä miljoona dollaria, mutta tänään ylittyi jo kahden miljoonan dollarin rajapyykki. Odottamattoman suuren rahoituksen turvin tuote voidaan saada mahdollisesti testikäyttöön jo lähivuosina.