Lemmikki vailla vertaa – Buddy-lisko käyttäytyy kuin koira

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset nisäkkäät, linnut ja kalat ovat suosittuja lemmikkieläimiä, mutta matelijoiden pitäminen lemmikkinä on sen sijaan harvinaisempaa. Syynä on todennäköisesti ainakin osittain se, etteivät ihmiset ehkä usko liskojen olevan koiran tai kissan kaltaisia seuraeläimiä.

YouTube
YouTube

Dave Durhamin jakamalla Youtube-videolla tavataan mies ja hänen uskollinen Buddy-lemmikkinsä. Buddy käyttäytyy varsin koiramaisesti ja rientää heti omistajansa luokse kutsuttaessa. Kyseessä ei ole kuitenkaan koira, vaan suurikokoinen iguaani.

Suomuisesta ja vihreästä olemuksestaan huolimatta Buddy vaikuttaa oivalta lemmikkieläimeltä. Videon perusteella se on aivan yhtä iloinen omistajaltaan saamasta huomiosta, kuin koiran tai kissan voisi olettaa olevan. Matelija jopa nyökkää omistajan kysyessä, onko tämä nälkäinen.