Tesla-miljonääri: ”Ihmisiä Marsiin vuoteen 2026 mennessä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Etelä-Afrikasta alunperin kotoisin oleva yrittäjä Elon Musk on tällä hetkellä muun muassa SpaceX-yrityksen toimitusjohtaja. Teslan toiminnassa myös mukana oleva insinööri on erityisen kiinnostunut avaruuden tarjoamista mahdollisuuksista.

Nyt miljonääri on antanut kunnianhimoisen lupauksen. Musk on luvannut, että ihminen tulee olemaan Marsin pinnalla vuoteen 2026 mennessä. CNBC:n kanssa jutellut mies uskoo, että SpaceX:n kehittelemät avaruusalukset mahdollistavat Marsiin lentämisen ja sinne asettumisen. Toiveikas Musk uskoo ensimmäisten ihmisten olevan Marsin pinnalla 10-12 vuodessa.

Tähän mennessä Marsiin on lähetetty ainoastaan miehittämättömiä aluksia. SpaceX:n tavoitteena on tehdä elämästä multiplanetaarista. Marsiin lentävän aluksen kehittäminen on kuitenkin lähestulkoon täysin lahjoittajien avokätisyyden varassa, eli pitäviä takeita vuoteen 2026 mennessä suoritetusta Mars-lennosta ei voida antaa.