Kuumailmapallo laskeutui vankilan pihalle – vartijat pelkäsivät jo pahinta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vankilan muurien suojissa tuomiotaan istuvat rikolliset pääsevät harvoin ihastelemaan ulkomaailmaan liittyviä asioita muuten kuin televisiosta tai sanomalehdistä. Oregonissa sijaitsevassa naisvankilassa on nyt varmasti hieraistu muutaman kerran silmiä kuumailmapallon laskeuduttua vankilan pihalle.

Coffee Creek Correctional Facility
Coffee Creek Correctional Facility

Vangit lähetettiin heti sisään, kun taivaalla ollut kuumailmapallo lähestyi vankilan pihamaata ja parkkipaikkaa. Kyseessä ei kuitenkaa ollut vankien pakoyritys, vaan kuumailmapallo oli osallistunut erilliseen lentotapahtumaan. Valitettavasti lentolaite oli joutunut kovaan tuuleen ja sen polttoaine oli vähissä. Laite joutui tekemään hätälaskun vankilan parkkipaikalle.

Kuumailmapallot ovat kiehtoneet ihmisiä niiden keksimisestä lähtien. Ensimmäinen kuumailmapallolento tehtiin Pariisissa marraskuussa 231 vuotta sitten. Propaanin avulla lentävät pallot ovat eri kokoisia, mutta niiden yleisin korkeus on 25 metriä.