Mies ajokorttikuvassa pastasiivilä päässään – vetoaa uskontoonsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetissä pian vuosikymmenen ajan suosiota niittänyt Lentävän spagettihirviön kirkko on perustettu alun perin vastustamaan valtauskontoihin perustuvia lakeja ja erioikeuksia. Kirkon perustaja Bobby Hendersonin mukaan pastafarismi on verrattavissa muihin uskontoihin, kuten kristinuskoon ja islamiin.

Monet Lentävän spagettihirviön kirkkoon kuuluvat seurakuntalaiset ovat testanneet maansa uskonnonvapauksia esimerkiksi pitämällä virallisissa henkilöllisyystodistuksissa päässään kirkon vakaumuksen merkkiä symboloivaa pastasiivilää.

Facebook
Facebook

Nyt eräs uusiseelantilainen mies on päättänyt kokeilla ”uskontonsa” rajoja poseeraamalla passikuvassaan pastasiivilä päässään. Hänellä on mielestään uskonnon nojalla vapaus poseerata kuvassa uskontonsa mukaisessa asussa. Kuva julkaistiin ensin Facebookissa, jonka jälkeen se levisi muun muassa televisioon.

Huhtikuussa puolalainen oikeus kumosi kiellon, jonka mukaan Lentävän spagettihirviön kirkko ei voisi hakea virallisen uskonnon asemaa maassa. Mediahuomiota herättänyt oikeuskäsittely päättyi pastafarien voittoon ja he juhlivat päätöstä oikeustalon ulkopuolella siivilät päässään ja pasta-sanaa huutaen.

Lentävän spagettihirviön kirkko uskoo heidän esikuvanaan pitämän makaroniolennon luoneen maapallon aluksi vuoret, puut ja satujen kääpiöt. Luonnonmullistukset johtuvat heidän mukaansa merirosvojen lukumäärän vähentymisestä. Lentävän spagettihirviön seuraajien taivas on paikka jossa on stripparitehdas ja oluttulivuori. Helvetti taas on samanlainen paikka, mutta strippareilla on sukupuolitauteja ja olut on lämmintä.