NASA naisastronautille: ”Riittääkö 100 tamponia viikoksi?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Insinöörien lähestymistapa arkipäiväisiin käytännön ongelmiin on poikinut lukemattomia vitsejä, joissa useimmissa voi hyvinkin olla totuuden siemen. Vielä kauemmaksi todellisuudesta miespuolinen insinööri vieraantuu, kun hän käsittelee vastakkaista sukupuolta.

Nyt Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on paljastanut, että sen insinöörit olivat hieman hakoteillä erään naispuolisen astronautin lähtiessä avaruuteen. Astronautti Sally Riden lähtöä varten tarvittiin luonnollisesti tietoa myös naisten intiimituotteiden tarpeesta, Prospect.org uutisoi.

Lopulta insinöörit päättivät kysyä häneltä suoraan, että riittääkö 100 tamponia viikon kestävälle avaruusmatkalle. Ride vastasi insinööreille, että he olivat laskelmissaan hieman hakoteillä. Hän joutui muutenkin kokemaan stereotypioiden seurauksia, sillä esimerkiksi lehdistötilaisuudessa naiselta kysyttiin ryhtyykö hän kyynelehtimään ongelmatilanteessa.