Lukijoiden selvä kanta: ”Delfiinit eivät kuulu huvipuistoon”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Delfiinien ja muiden älykkäiden merieläinten pitäminen vankeudessa on ollut viime vuosina kovassa vastatuulessa, kun eläinten oloista on saatu lisätietoja. Yhdysvalloissa on syntynyt varsinainen kansanliike Sea World -merieläinpuistojen sulkemiseksi. Suomessa delfiinejä elää vankeudessa vain Särkänniemessä.

Tampereella tehtiin taannoin aloite Särkänniemen delfinaarion hallitusta alasajosta, jossa delfinaario suljettaisiin eläinten luonnollisen poistuman myötä. Stara tiedusteli lukijoiltaan heidän kantaansa delfiineihin huvipuistoissa. Tulos oli todella selkeä, sillä delfiinejä ei haluta jatkossa nähdä huvipuistoissa.

Peräti 64 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että delfiinit ”eivät todellakaan” kuulu huvipuistoon. 23 prosenttia vastanneista oli puolestaan sitä mieltä, että delfiinit kuuluvat huvipuistoon, ja 13 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa. Kyselyssä oli yhteensä peräti 11.433 vastaajaa.

Stara
Stara