Skootterikuljettajan ihmepelastuminen videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nuoret oppivat yleensä ensimmäiset askeleet mottoriliikenteen sääntöihin mopoilun kautta. Kaksipyöräisellä kulkiessa on hyvä omaksua turvallisia liikenneasenteita. Liikenneturvan mukaan mopoilijoiden ja mopoautoilijoiden henkilövahingot ovat olleet kasvussa koko 2000-luvun ajan.

YouTube
YouTube

Suomessa kuolemantapauksia sattuu vuosittain noin kymmenen, ja loukkaantumisia tilastoidaan yli tuhat. Onnettomuudet johtuvat usein mopoilijoiden vaarallisista ajotavoista, ja näemme nyt yhden malliesimerkin nettiin julkaistulla videolla. Skootterillaan risteykseen ajava taiwanilainen 17-vuotias nuori mies rikkoo törkeästi liikennesääntöjä.

Hän saa maksaa virheestään karusti, koska risteykseen ajava auto heittää kuljettajan skootterin päältä ilmalentoon kuin räsynuken. Mikäli kypärättömän teinin pää olisi osunut katuun, olisi seurauksena ollut lähes varma kuolema.

Poika voi kuitenkin kiittää koko loppuelämänsä ajan valppaita suojelusenkeleitä ja uskomatonta tuuria. Hän lensi risteyksestä aidan vieressä olleen puhallettavan uima-altaan päälle ja selvisi onnettomuudesta säikähdyksellä.

Rocket News -sivuston mukaan ilman ajokorttia ajaneelle skootterikuljettajalle rapsahti virheestä sakot. Myös skootteriin törmännyt autoilija sai sakon maksettavakseen, vaikka hänellä ei ollut mahdollista huomata skootteria ennen törmäystä.

Tutkimusten mukaan mopo on vaarallisin moottoriajoneuvo kilometriä kohti. Riski joutua mopolla vakavaan liikenneonnettomuuteen on yli kymmenkertainen henkilöautoon verrattuna. Mopoilijalla on usein puutteelliset tiedot säännöistä, hän ottaa turhia riskejä, haluaa näyttää tai on piittaamaton muusta liikenteestä. Mopoilija on lisäksi suojaamaton ja vaikea havaita. Mopo kulkee suhteellisen nopeasti ja voi yllättää muut tielläliikkujat, Liikenneturva muistuttaa.