Varo tätä sähköpostia! Veronpalautuksen varjolla huijataan pankkitietoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisiin on kohdistunut viime viikkoina poikkeuksellisen monia sähköpostissa lähetettyjä nettihuijauksia, joista monet ovat näyttäneet asiaan perehtymättömien silmissä melko uskottavilta. Tänään suomalaisten sähköposteihin on saapunut huijaus verottajan nimissä.

Stara
Stara

Sähköposteihin on saapunut verottajan logolla varustettuja viestejä, joissa kerrotaan, että vastaanottaja on saamassa 510 euron veronpalautuksen. Viestissä olevan linkin klikkaaminen johtaa verkkosivulle, jossa käyttäjältä kysytään luottokorttitiedot.

Kyse ei ole kuitenkaan verottajan viestistä, vaan rikollisten nettihuijauksesta, ja lomakkeelle syötetyt luottokorttitiedot päätyvät suoraan rikollisten käsiin. Yksikään pankki ei pyydä luottokorttitietoja sähköpostin välityksellä, joten tällaisiin viesteihin tulee suhtautua aina varauksella.

Stara
Stara