Kuurosokea pystyy seuraamaan jalkapalloa – ystävä rakensi nerokkaan apuvälineen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jalkapalloa seuraavien ihmisten katseet ovat jo jonkin aikaa olleet suunnattuna Brasiliaan, jossa pelataan parhaillaan jalkapallon maailmanmestaruuskisoja. Tapahtuma vetää puoleensa miljoonia katsojia ympäri maailmaa. Näiden ihmisten joukossa on myös brasilialainen Carlos.

YouTube
YouTube

Carlos on kuurosokea, joten kisojen seuraaminen on hänelle muita vaikeampaa. Miehen avustajat päättivät kuitenkin tehdä kaikkensa, että myös hän kykenisi seurata kisojen avausottelua. Avustajana toimiva Helio Surdos julkaisi YouTube-videon, jolla hän näyttää miten tämä saatiin onnistumaan.

Ensin rakennettiin kolmiulotteinen miniatyyrikenttä, jolla Carlosin sormia liikutellaan. Tämän jälkeen mies istutettiin avustajiensa kanssa television eteen. Kuurosokea pysyi mukana pelin kulussa viittomakielen, minikentän ja seinään paineltujen merkkien avulla. Itse pelin seuraaminen alkaa videolla ajassa 4:05.