Lääkäriltä diagnoosi pelkän valokuvan perusteella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Puhelinsovelluksia voi nykyaikana hyödyntää laaja-alaisesti jo lähes kaikilla elämän osa-alueilla aina ruoan tilaamisesta lapsen kasvattamiseen ja kunnon kartoittamisesta auton hankintaan. Nyt markkinoille on tullut uusi terveysalan applikaatio, jonka avulla voi selvittää mahdollisia sairauksiaan.

YouTube
YouTube

First Derm -niminen sovellus sallii asiakkaan lähettää ihostaan kuvan asiantuntijalle nimettömänä, mikäli ei esimerkiksi kiusallisen vaivan vuoksi kehtaa heti hakeutua lääkärin vastaanotolle. Kuvan lähettäminen maksaa 40 dollaria, eli 29,5 euroa. Vastaus tulee vuorokauden sisällä. Vaikka kuvan perusteella tehty lääkärin diagnoosi kuulostaa helpommalta vaihtoehdolta, suosittelevat myös sovelluksen kehittäjät terveysalan ammattilaisten luona vierailemista – etenkin mahdollisessa sukupuolitautiepäilyssä.

Mikäli ei tahdo maksaa suolaista hintaa kuva-analysoinnista, voi samankaltaisia kuvia oireista etsiä myös netistä vertailun pohjalle. Helpoin tapa lienee kuitenkin lääkärin vastaanotolla vieraileminen, jolloin on mahdollista saada vaivaan heti apua ja oikeanlaista lääkitystä.