Netflix ryhtyy tuottamaan omia elokuvia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa televisiosarjoja ja elokuvia suoratoistona jakeleva Netflix saavutti ensin suosiota Yhdysvalloissa, kunnes se rantautui myös muualle maailmaan. Suomessa Netflix aloitti toimintansa 18. lokakuuta 2012. Netflix on tuottanut jo vuosia omia menestyksekkäitä televisiosarjoja.

Näistä menestyksekkäimpiä ovat olleet House of Cards ja Orange is the New Black. Nyt suoratoistopalvelu suunnittelee laajentavansa sisällön tuottamista myös elokuviin. Digital Spy -sivuston mukaan ensimmäinen Netflixin tuottama elokuva on The Battered Bastards of Baseball -dokumenttielokuva, joka kertoo näyttelijä Bing Russellin johtamasta baseball-joukkueesta. Kriitikoiden ylistämä elokuva sai ensi-iltansa Sundance-festivaaleilla tammikuussa. Se on nähtävillä Yhdysvaltain Netflixissä 11. heinäkuuta alkaen.

Netflixin tuottamien sarjojen vastaanotto on ollut varsin positiivista, joten myös elokuvien tuottaminen on ollut vain ajan kysymys. Palvelu on myös pelastanut televisiokanavien jo keskeyttämiä sarjoja tuottamalla näille uusia jaksoja. Esimerkiksi lopettamispäätöksen isoilla televisiokanavilla saaneet sarjat Sukuvika ja Jälkiä jättämättä ovat jatkuneet Netflixin siipien suojissa.