Nuorten spiritismikokeilu päättyi katastrofiin – kaikki sairaalaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset kiinnostuvat yleensä yliluonnollisista asioista teini-iässä, kun henkimaailma ja maailmankaikkeuden merkitys nousevat ajatuksiin. Länsimaisessa kulttuurissa opetetaan uskomaan hyvään ja pahaan, vaikkakin uskonnon merkitys elämälle on yleisesti vähentynyt viime vuosien aikana. Toisinaan ihmiset yrittävät ottaa yhteyttä tuonpuoleiseen tai yliluonnolliseen.

YouTube
YouTube

Henkiä yritetään tavoittaa muun muassa spiritismin avulla. On olemassa viihteellistä spiritismiä ja vakavamielisempää spiritualismia. Osa ihmisistä sanoo, että henkimaailman asioilla ei kannattaisi leikkiä missään muodossa – edes huvin vuoksi. Suosituin tapa spiritismin kokeilemiseen lienee jonkinlaisen laudan tai pöydän käyttäminen. Kuuluisin on Ouija-lauta, jonka avulla on kerrottu saavan viestejä etenkin demoneilta ja kuolleilta.

Nyt eräs leikkimielinen lautakokeilu on päättynyt katastrofiin. Kolme meksikolaisnuorta 22-vuotias Alexandra Huerta, 23-vuotias Sergio Huerta ja heidän serkkunsa 18-vuotias Fernando Cuevas päättivät kokeilla spiritismiä Ouija-laudalla San Juan Tlacotencon kylässä. Valitettavasti kokeilu päättyi Alexandran saamaan kohtaukseen. Nainen oli kouristellut ja hänen vartalonsa oli heittelehtinyt holtittomasti. Kohtaus oli kuin suoraan kauhuelokuvasta.

Myös istuntoon osallistuneet pojat joutuivat kokemaan kummallisia oireita, kun he tulivat väliaikaisesti kuuroiksi, sokeiksi ja saivat Daily Mailin koostaman artikkelin mukaan vahvoja hallusinaatioita. Kaikki kolme toimitettiin sairaalahoitoon. Skeptikot epäilevät tapausta huijaukseksi.