Sosiaalisen median karu kääntöpuoli – voiko tämä olla totta?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moni on varmasti törmännyt esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä siihen, kuinka muiden elämä tuntuu olevan omaa elämää mahtavampaa ja hulppeampaa. Todellisuudessa ihmiset eivät kuitenkaan usein ole niin täydellisiä kuin heidän profiilinsa antavat ymmärtää.

YouTube
YouTube

Nyt tämä on summattu hyvin tuoreessa videossa. Videon takana ovat norjalaiset filmintekijät Shaun, Andrew ja Steven Higton. Veljesten videoteos kuvaa osuvasti sitä, kuinka paljon sosiaalinen media voi vääristää käsitystämme eri ihmisistä.

Vaikka päivityksissä hehkutetaan koko ajan elämän ihanuutta, voi todellisuus olla jotain ihan muuta. Videon päähenkilö menettää tyttöystävänsä ja työnsä, mutta hän kääntää sosiaalisessa mediassa kaiken positiivisiksi tapahtumiksi. Pysäyttävää videota on käyty ihailemassa YouTubessa jo lähes puoli miljoonaa kertaa.