Tulihan se sieltä! Suomi rankattiin maailman toiseksi parhaaksi maaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eletään parhaillaan lamaa, kun talouden taantuma jatkuu jo kolmatta vuotta, mutta muualla Euroopassa nousu jo orastaa. Heikko talous ei kuitenkaan ole laskenut Suomen pisteitä tuoreessa Good Country -tutkimuksessa, jossa maat pantiin järjestykseen muille koituvien vaikutusten mukaisesti.

Good Country
Good Country

Maailman parhaaksi maaksi Good Country -tutkimuksessa nousi Irlanti, mutta Suomi sijoittui upeasti toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Sveitsi ja viiden parhaan joukossa olivat lisäksi Hollanti ja Uusi-Seelanti. Naapurimaamme Ruotsi sijoittui vasta kuudenneksi.

Simon Anholtin kansainvälisten organisaatioiden käyttöön koostamassa listauksessa maat rankattiin järjestykseen arvottamalla niitä eri osa-alueilla, joita olivat muun muassa tiede ja teknologia, kulttuuri, turvallisuus, ilmasto, yhdenvertaisuus ja terveydenhuolto. Suomi ei sijoittunut yhdessäkään kategoriassa ykköseksi, mutta oli kaikissa tasaisesti hyvä. Parhaiten Suomi sijoittui tasa-arvossa, jossa se oli kolmas.