Iranilaisnuoret pidätettiin – iloitsivat jalkapallon MM-kisojen maalista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monien muslimimaiden erikoiset lait ja tavat ovat jo pitkään tyrmistyttäneet länsimaiden kansalaisia ja antaneet perustellun aiheen epäillä maiden oikeusjärjestelmän toimivuutta. Kerroimme äskettäin, että kuusi nuorta on pidätetty Iranissa, koska he olivat kuvanneet ja julkaisseet oman versionsa Pharrel Williamsin Happy-kappaleesta.

Nyt maassa on tapahtunut hieman samankaltainen pidätys, sillä Iranin poliisi on pidättänyt kolme nuorta kansalaistaan, koska he olivat katsoneet yhdessä jalkapallon MM-kilpailuja. Heidän katselunautinnostaan oli julkaistu video nettiin, ja videolla näkyi miesten ja naisten tanssia ja laulua.

Nuoret kannattivat ilakoinnillaan maanmiehiään lajissa. Vaikka video oli kuvattu maan rajojen ulkopuolella, oli sanktiota tullut siitä, että videon naiset eivät olleet pukeutuneet asianmukaisesti huiveihinsa, Huffington Post uutisoi.

Kerroimme viime syksynä, että Iranin parlamentin hyväksymä uusi laki mahdollistaa miesten avioliitot myös adoptoimiensa 13-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Uutinen herätti suurta vastustusta ympäri maailman, koska laki mahdollistaa suoraan pedofilian.