Maailman kaukaisin selfie: NASA-luotain kuvasi itsensä Marsissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon naapuriplaneetta Mars on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA:n lähetettyä Curiosity-luotaimen tutkimaan planeetan pintaa vuonna 2012. Hollantilainen Mars One -projekti on suunnittellut jopa siirtokunnan perustamista Marsiin.

NASA
NASA

NASA:n Curiosity-luotain on viettänyt punaisella planeetalla 687 maapallon päivää, joka vastaa yhtä Marsin vuotta. Luotain on juhlistanut merkkipäivää Maan asukkaille nykyään erittäin tyypilliseen tapaan: Ottamalla selfie-kuvan.

Otos koostuu tosiasiassa useista vuoden 2014 huhti- ja toukokuun aikana otetuista kuvista. Kuvauspaikkana toimi Marsin Windjana-niminen alue, mistä luotain on kerännyt runsain määrin maaperänäytteitä. Huffington Post -lehden mukaan Curiosity on parhaillaan matkalla sen viimeiseen määränpäähän, Mount Sharp -vuorelle.