Kissojen jäätävä kohtaaminen: ”Jos katse voisi tappaa…”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissat saattavat suhtautua lajitoveriin hyvin epäileväisellä asenteella, ja vieraisiin katteihin tutustuminen saattaa kestää yllättävän kauan. Jos esimerkiksi perheeseen otetaan vanhan lemmikkieläimen seuraksi uusi tulokas, saattaa iäkkäämpi kissa käyttäytyä jopa hyökkäävästi pentua kohtaan – kunnes lopulta tottuu ja luovuttaa.

YouTube
YouTube

Nyt verkkoon on julkaistu huvittava video kahden kissan kohtaamisesta. Kissat eivät monien yllätykseksi urise, murise tai sähise. Ne eivät nosta tassujaan tai karvojaan pystyyn. Sen sijaan toinen kissa tuijottaa sohvan takaa nousevaa lajitoveriaan kiinnostuneena ja katse naulittuna. Hauskan videosta tekee se, että äänettömästi sohvan käsinojan takaa päätään nostava kissa laskeutuu yhtä hitaasti takaisin alas.

Aina ei kissojen kohtaaminen suju yhtä rauhallisissa merkeissä. Joskus karvaisten kavereiden tapaaminen on täynnä syljen eritystä ja sähisemistä. Toisiinsa tutustuneet kissat voivat lopulta muodostaa erottamattoman parin keskenään alkujännityksen laannuttua.