Viinaa hengitettynä – Uutuuslaite Vaportini sai alkunsa Suomesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Baareissa ja yökerhoissa on jo vuosikymmenien ajan nautittu erilaisia sniftereitä ja muita juomia, joissa merkittävä osa kokemusta on alkoholin nauttiminen hengitettynä joko suun tai nenän kautta. Nyt verkossa leviää video, jossa teema on viety pidemmälle, sillä alkoholia nautitaan ilman juomista.

YouTube
YouTube

Arvostetun Los Angeles Times -lehden ruokatoimittaja Jenn Harris kertoo videolla, että Vaportini-tuotteen ajatus sai alunperin alkunsa, kun sen keksijä Julie Palmer oli vierailemassa helsinkiläisessä kylpylässä, jossa kaadettiin alkoholia kuumille hiilille ja se nautittiin hengitettynä.

Palmer palasi Yhdysvaltoihin ja jatkoi siellä idean kehittämistä. Idean perusteella syntyi tuote, jossa kynttilä lämmittää muutaman minuutin ajan juomaa, jonka alkoholi höyrystyy. Sitten höyryt nautitaan pillillä.