”Homouden kauhistus herättää kysymyksiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on käyty viime päivinä jälleen vilkasta keskustelua tasa-arvoisesta avioliittolaista, eli käytännössä samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta avioliittoon. Eduskunnan lakivaliokunta tyrmäsi kansalaisaloitteen, mutta syksyllä asiaa käsitellään eduskunnan täysistunnossa.

Vilkas julkinen keskustelu puolesta ja vastaan käy parhaillaan kiivaana, ja monet tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat ovat perustelleet kantaansa uskonnollisilla seikoilla. Perusteeksi on mainittu erityisesti Raamatun Mooseksen kirjan sisältö.

Keskusteluun liittyen on kaivettu arkistoista esiin Keskisuomalainen-lehdessä muutama vuosi sitten julkaistu mielipidekirjoitus otsikolla ”Homouden kauhistus herättää kysymyksiä”. Kirjoituksessa todetaan, että homosuhteen kieltämisen lisäksi Mooseksen kirja muun muassa mahdollistaa tyttären myymisen orjaksi, ulkomaalaisten orjien pitämisen, hiusten ja parran ajamisen sekä työskentelyn sapattina. Kirjoittaja penää vastauksia siihen miten hänen tulisi vaatimuksiin reagoida.

– Minulla on naapuri, joka jatkuvasti työskentelee sapattina. 2. Mooseksen kirja (2 Moos. 35:2) selkeästi määrää, että hänet olisi surmattava. Onko minulla moraalinen velvollisuus tappaa hänet itse? mielipiteessä kysytään.