Mies esiintyi renkaan kanssa – odottamattoman hypnoottinen esitys

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katutaiteilijat saattavat tehdä ympäripyöreitä työpäiviä ihmisille esiintyen. Yleensä he hallitsevat jonkun näyttävän lajin suvereenisti, ja lumoavat paikalle saapuneet ihmiset tempuillaan. Perinteisimpiä katuesiintyjä ovat muusikot, miimikot ja sirkustaiteilijat.

YouTube
YouTube

Taiwanin kaduilla voi nähdä suuren renkaan kanssa temppuilevan Isaac Hou -nimisen miehen. Hän esittää renkaallaan upeita temppuja ja liikesarjoja, jotka saavat katsojat hieraisemaan silmiään. Järjettömän hyvän tasapainon omaava mies on saavuttanut myös nettijulkisuutta tempuillaan, ja hänen esitysvideoitaan on ladattu usein kappalein YouTubeen.

Suuret temppurenkaat ovat saavuttaneet suosiota akrobaattien keskuudessa vasta 2000-luvulla. Välinettä kutsutaan englannin kielessä cyr wheeliksi tai mono wheeliksi. Sirkuksen akrobaattien tekemät temput ovat fysiikaltaan usein hyvin samankaltaisia perinteisen telinevoimistelun kanssa. Nähdäänköhän suuri temppurengas tulevaisuudessa myös kilpaurheilussa?