Robottinainen uutistenlukijaksi Japanissa – tältä uutislähetys näyttää

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Erilaisissa sci-fi-elokuvissa ja -sarjoissa ollaan jo vuosikymmenten ajan nähty toinen toistaan älykkäämpiä robotteja ja androideja. Nyt fiktio on muuttumassa todeksi kun japanilaiset tiedemiehet ovat luoneet erittäin realistisen uutistenlukijarobitin.

YouTube
YouTube

Kyseinen androidi, eli ihmistä muistuttava robotti, kantaa nimeä Kodomoroid. Nimi on yhdistelmä lasta takoittavasta japanin kielen sanasta kodomo ja android-sanasta. Kodomoroidia esittelevällä videolla nähdään että kyseinen androidi on hyvin paljon ihmistä ulkomuodoltaan muistuttava kone.

Videolla Kodomoroid kertoo, että hän unelmoi omasta televisio-ohjelmasta. Robotti myös näyttää kykynsä uutistenlukijana kertomalla ajankohtaisista tapahtumista ja säästä. Androidit eivät kuitenkaan varmaan aivan vielä ole korvaamassa oikeita uutistenlukijoita.