Ampparit.com täyttää 10 vuotta: ”Asetti mediat samalle viivalle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimpiin verkkosivuihin lukeutuva Ampparit.com-uutispalvelu täyttää 1. heinäkuuta kymmenen vuotta. Opiskelijasolussa käynnistetty sivusto on nykyisin satojentuhansien suomalaisten käyttämä uutispalvelu. Kymmenen vuotta sitten Ampparit.com oli osaltaan aloittamassa uutisten lukemiseen liittyvää muutosta.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme saaneet rakentaa menestyksekästä kasvutarinaa näin pitkään. Internetissä kymmentä vuotta voidaan pitää jo pienenä ikuisuutena. Suurin kiitos kaikesta luonnollisesti kuuluu Amppareiden käyttäjille. He ovat luottaneet meihin vuosi vuoden jälkeen, kertovat palvelun perustajat Petteri Hannonen ja Florian Berger.

Kokoamalla eri uutismedioiden otsikot yhteen Ampparit asetti mediat samalle viivalle ja antoi vallan lukijoille. Se, mistä uutisesta tulee suosittu, on täysin lukijoiden päätettävissä lukukertojen kautta.

– Huomasimme varsin nopeasti, että esimerkiksi klikkimäärät kiinnostivat Amppareiden käyttäjiä. Yhteisöllisyyttä luomaan kehitimme Suosituimmat-kategorian, joka on yhä tänäänkin suosituin kategoria heti Uusimmat-listauksen jälkeen, sanoo Ampparit Oy:n toimitusjohtaja Hannonen.

Personoinnista on muodostunut oleellinen osa Amppareita. Palvelusta voi suodattaa pois osan uutislähteistä, kategorioista tai aiheista. Lisäksi mukaan voi lisätä omia uutislähteitä vaikkapa ulkomailta tai blogimaailmasta. Samoin sään ja televisio-oppaan saa muokata itsensä näköiseksi.