Ihmisten rehellisyys yllätti – itsepalvelukahvilassa maksetaan itse

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Myös suomalaisiin uokakauppoihin on tulossa yhä enemmän itsepalvelukassoja, joissa ostokset voi skannata viivakoodinlukijaan itse. Samankaltaisia tiskejä on jo esimerkiksi kirjastoissa, ja Suomesta löytyy muutamasta paikasta jo ilman henkilökuntaa toimivia itsepalvelukioskeja, joista voi ostaa pieniä lahjoja tai kukkia tuliaisiksi ja maksaa ostoksensa automaattiin.

Pohjois-Dakotaan on avattu nyt itsepalveluperiaatteella toimiva kahvila, jossa asiakas voi valita syömisensä ja juomisensa itse sekä maksaa laskun oma-aloitteisesti joko käteisellä tai pankkikortilla. Kahvilassa on muutenkin vapaamuotoinen meininki, ja pöydissä voi höyryävän juoman lisäksi nauttia myös tarjolla olevasta kirjallisuudesta. Ilman henkilökuntaa toimivan kahvilan nimi on The Vault.

Kahvilan perustajat Kimberly ja David Brekke ovat yllättyneet kahvilan suosiosta ja myönteisestä vastaanotosta. Kaiken lisäksi asiakkaat ovat olleet rehellisiä ja jopa avokätisempiä kuin normaalisti. Kassan tuotto on ollut 15 prosenttia kiinteitä hintoja parempaa.