Turistilennätys vailla vertaa – kuumailmapallolla avauuden rajamaille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupalliset matkustajalentokoneet nousevat matkalennossa parhaimmillaan noin 12 kilometrin korkeuteen, mutta pienet yksityissuihkarit hieman sitä korkeammalle. Avaruuden virallisena rajana pidetään 100 kilometriä, mutta jo 30 kilometrin korkeutta pidetään avaruuden raja-alueena. Nyt sinne lennätetään myös turisteja.

Olemme aiemmin kertoneet muun muassa Richard Bransonin yrityksen tulevista avaruuslennoista, joille on nyt ilmaantunut hieman lompakkoystävällisempi vaihtoehto. Kuumailmapallo nostaa nimittäin tulevaisuudessa turisteja peräti 32 kilometrin korkeuteen. Kyseessä on World View Enterprises -yrityksen suunnitelma.

32 kilometristä näkee jo selvästi maapallon pyöreästä muodosta kertovan kaareutumisen ja voi tuntea olevansa avaruudessa. Kuumailmapallo nousee taivaalle Yhdysvaltojen New Mexicon Roswellista, joka on paremmin tunnettu mystisestä Area 51 -alueestaan ja ufoistaan. Lippu vuonna 2016 alkaville lennoille maksaa 75.000 dollaria.