Maan kaltainen planeetta löytyi avaruudesta – Gliese 832c sijaitsee 16 valovuoden päässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiset ovat kautta aikojen pohtineet, että löytyyko avaruudesta elämää ja maapallon kaltaisia planeettoja, joissa elämää voisi olla. Nyt 16 valovuoden päässä avaruudesta on löytynyt paljolti Maata muistuttava taivaankappale, jossa voisi mahdollisesti olla myös elämää.

Australialaisen New South Walesin yliopiston tutkijat löysivät planeetan, jonka massa on Maahan verrattuna viisinkertainen. Gliese 832c -nimen saanut planeetta kiertää niin sanottua punaista kääpiötä, joka on puolet Aurinkoa pienempi.

Planeetta saa kuitenkin tähdestä suhteessa yhtä paljon energiaa kuin Maa Auringosta, ja siellä voi esiintyä esimerkiksi vettä nestemäisessä muodossa, Astrophysical Journal uutisoi. Gliese 832c on yksi kolmesta eniten maapalloa muistuttavasta tähän mennessä löydetystä planeetasta ja se on niistä lähin.