Stressaantuneille jalkapallofaneille perustettiin oma klinikka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jalkapallohuuma on saavuttanut lähes jokaisen maailman ihmisen, kun maajoukkueet ottavat toisistaan mittaa Brasilian MM-kilpailuissa. Suomen ja Brasilian välinen aikaero on kuusi tuntia ja tästä johtuen osa otteluista sijoittuu myöhäisiltaan.

Aikaerot vaikuttavat kaikkien Uuden mantereen ulkopuolella kilpailuja seuraavien elämänrytmiin. Kiinassa ilmiö on jopa aiheuttanut siinä määrin pahoinvointia, että maahan on jouduttu perustamaan oma jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista häiriintyneiden ihmisten klinikka. Metro-lehden mukaan klinikalla hoidetaan jalkapallokilpailujen takia elämänrytmiään muuttaneiden ihmisten olemusta takaisin normaaliin.

Kello on Kiinassa Brasiliaan verrattuna 11 tuntia edellä, joten aikaero on suuri. Sen lisäksi osa faneista on niin fanaattisia, etteivät he jännitykseltään tai pettymykseltään pysty suoriutumaan normaaleista arjen asioista. Fanit saattavat väsymyksen lisäksi kärsiä harhaluuloisuudesta. Klinikan nimi on World Cup Syndrome Clinic.