Ruokakauppaketju laskutti asiakkailtaan liikaa – tuomittiin jättisakkoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisissa vähittäiskaupoissa ja esimerkiksi ruokaa painon mukaan ulos myyvissä ravintoloissa pidetään yleensä hyvää huolta vaakojen kunnosta ja siitä, että pakkauksen painoa ei lasketa mukaan laskutettavaan hintaan. Samat säädökset ovat voimassa myös Yhdysvalloissa, mutta nyt eräs kauppajätti on jäänyt kiinni huijauksesta.

Julkkisten suosiossa oleva trendikäs Whole Foods jäi kiinni siitä, että se huijasi asiakkaitaan laskuttamalla heiltä myös pakkauksen painon ruokana. Nyt Los Angelesissa tuomioistuin on tuominnut kauppaketjun maksamaan 800.000 dollarin yhteisösakot Kaliforniassa tapahtuneesta huijauksesta. Sakkosummaan päädyttiin lopulta syyttäjän ja yrityksen keskinäisten neuvottelujen seurauksena.

Whole Foodsin toimintaa seurattiin vuoden ajan, ja valvontajaksolla paljastui asiakkaiden järjestelmällinen huijaus. Nyt Whole Foodsin kaikkia Kaliforniassa sijaitsevia 74 toimipistettä seurataan tehostetusti viiden vuoden ajan. Jokaiseen toimipisteeseen tehdään jatkossa neljä yllätystarkastusta vuosittain. Lisäksi jokaiseen toimipisteeseen määrätään hinnoittelun oikeellisuudesta vastaava henkilö.