Kiinalaiset rakensivat Manhattanin kopion – ei mennyt ihan nappiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalaisten tiedetään kopioineen eurooppalaisia kaupunkeja, kuten Ranskan pääkaupunki Pariisin Eiffel-torneineen ja englantilaisen kylän nimeltään Thames Town. Nyt vuoroon on päässyt Yhdysvaltojen bisneskeskittymä Manhattan.

YouTube
YouTube

Vaikka kiinalaiset ovat onnistuneet kopioimaan tuhansia brändejä ja tuotteita, ei Manhattanin kopioiminen ole mennyt aivan nappiin. He suunnittelivat Yujiapu-nimisestä kaupungista uutta maailman liike-elämän keskusta pilvenpiirtäjineen ja pankkirakennuksineen. Valitettavasti hankkeesta tuli vain yksi autiokaupunki lisää Kiinan epäonnistuneisiin kaupunkiprojekteihin.

Alueelle oli ehditty solmia jo sopimuksia sekä alustavia suunnitelmia muun muassa Juilliard Schoolin, Rockefellerin ja Lincoln Centerin kanssa. Taloudelliset ongelmat koituivat kuitenkin mahtipontisen hankkeen kohtaloksi jo ennen sen valmistumista, Bloomberg uutisoi.

Kerroimme taannoin, että Kiinasta löytyy myös yksi Egyptin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Gizan kolmen pyramidin vieressä sijaitseva sfinksi-patsas. Kiinaan rakennettu jäljitelmä on identtinen alkuperäisen patsaan kanssa, ja sen koko on sama kuin Gizan sfinksillä. Patsas on 20 metriä korkea ja 73,5 metriä pitkä. Egyptin viranomaiset ovat raivoissaan kopiosta.