Maailman korkein vesiliukumäki yhä suljettu – testaaja kuvasi päätähuimaavan laskunsa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kerroimme äskettäin, kuinka Kansas Cityn Schlitterbahn-vesihuvipuistoon rakennettu Verrückt-niminen vesiliukumäki joutui käyttökieltoon ennen kuin se ehdittiin edes avaamaan. Nyt mäkeä ovat testanneet kameralla varustetut hiekkasäkit, ja huikeasta liu’usta on julkaistu nettivideo.

YouTube
YouTube

Vesihuvipuisto tiedottaa, että liukumäkeä ei avata vieläkään. Siksi ihmiset pääsevät kokeilemaan 17-kerroksisen talon korkeudelta lähtevää laskua pelkästään virtuaalisesti. Vesiliukumäki on korkeampi kuin Niagaran vesiputoukset tai Vapaudenpatsas. Videolla huomaa, että liukumäkeen on asennettu myös turvaverkko.

Verrücktin piti aueta tänä kesänä kauden alkaessa. Jättimäinen pudotus on kuitenkin osoittautunut testilaskuissa yhtä vaaralliseksi kuin miltä se näyttääkin. Kerroimme äskettäin, että testilaskuissa on tapahtunut ei-toivottuja ilmalentoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita laskijoille. Valitettavasti liukumäen uutta mahdollista avaamispäivämäärää ei ole annettu julkisuuteen.