NASA havaitsi mystisen signaalin 240 000 000 valovuoden päästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on tutkinut jo vuosikymmenten ajan avaruudesta kantautuvia signaaleja yrittäessän löytää sieltä viestiä, joka olisi mahdollisesti toisen sivilisaation lähettämä. Nyt NASA on vastaanottanut mystisen signaalin, jonka arvioidaan olevan peräisin peräti 240 miljoonan valovuoden päästä.

NASA
NASA

Tämä röntgensäteilystä muodostunut löytö voi mahdollisesti olla ensimmäinen todellinen havainto pimeästä aineesta. Voimakkaan yhdellä taajuudella olleen voimakkaan signaalin vastaanotti Chandra-observatorio. Sen uskotaan olevan peräisin Perseusin tähdistöstä, joka sijaitsee pohjoisella taivaalla Kassiopeian alapuolella.

Löydös on merkittävä, sillä tutkijoiden mukaan jopa 85 prosenttia maailmankaikkeudesta voi muodostua niin sanotusta pimeästä aineesta. Verkkosivuillaan NASA muistuttaa, että löydöksen analysoiminen on vielä kesken, sillä tulosten varmistamiseen tarvitaan lisää tutkimuksia.