Pomolle tehtiin eeppinen toimistopila – toimisi myös sinun työpaikallasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen virkamieskulttuuri on jämptiä ja säännöllistä. Ihmiset menevät töihin tarkalleen kahdeksalta, pitävät ensimmäisen 12 minuutin taukonsa tasan kello 10:00, ruokatunnin 12:00 ja iltapäiväkahvit 14:00. Kotiin ei lähdetä minuuttiakaan aiemmin neljää, vaikka päivän työt olisi tehty jo kaksi tuntia aiemmin. Tästä on vitsit kaukana.

YouTube
YouTube

Monien onneksi kansainvälinen toimistokulttuuri on kuitenkin pikkuhiljaa rantautunut myös Suomeen, kun työyhteisöt saavat parempia tuloksia aikaiseksi rennommalla, mutta silti vastuullisuutta jakavalla ilmapiirillä. Kahvitunneilla rupatellaan vapaamuotoisesti, ja saatetaanpa jopa käväistä porukalla huurteisella työpäivän päätteeksi. Harva kuitenkaan uskaltaa jekuttaa esimiestään.

Nettiin on nyt ladattu video pomosta, joka saa tuntea työntekijöidensä pilailumielen. Miehelle on tehty perinteinen torvipila, jossa tuolin alle on asennettu lasten kovaääninen leikkitorvi. Kun herra istuu paikalleen, säikähtää hän kovaäänistä tööttäystä ja saa pilantekijöiden naurut niskaansa. Suomessa tällaisia piloja saatetaan tehdä lähinnä lomilta palaaville työtovereille, mutta harvemmin esimiehelle.