Kaaso, älä sorru häissä tähän virheeseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesä on Suomessakin hääjuhlien aikaa. Tuleva aviopari on valinnut lähipiiristään ihmiset vastuullisiin tehtäviin hoitamaan kaason ja bestmanin virkoja. Juhlapaikalla on yleensä tapana, että hääparille pidetään puhe. Kaasojen puhe on liian usein tylsä ja samaa kaavaa toistava.

Owen Weber -niminen koomikko on nyt loistavasti esittänyt kaason stereotyyppisen puheen, jossa puhujana toimii morsiamen sisko. Yleensä puheeseen on yritetty väkisin vääntää muka-hauskoja vitsejä. Aidosti koskettavassa puheessa kerrataan yhteisiä kokemuksia ja kerrotaan, miten sulhanen on muuttanut morsiamen elämää. Yleensä tavallisessa elämässä on tarpeeksi myös huumoria, joten kannattaa kertoa rohkeasti yhteisistä kommelluksista.

Puhujan ei kannata hiplata ja nostella vaatteitaan tai ryhtyä ylidramaattiseksi. Weber on kuitenkin onnistunut ikuistamaan sketsiinsä kaasoista karmivimman esimerkin. Mikäli ei halua pitää juhlissa pelkkää puhetta, voi sen tilalla näyttää kaason ja kavereiden yhteiskuvia, videoita tai järjestää ikimuistoisen tanssiesityksen.