Laki kielsi Pori Jazzin vetonaulan – kaikki juomat kiellettyjen listalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pori Jazz on ollut kymmenien vuosien ajan yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista, ja merkittävä osa yleisöstä on lähtenyt Kirjurinluotoon perinteisesti nauttimaan huolella valmisteltuja eväitä ja juomia hyvässä seurassa nauttien maailmantähtien hyvästä musiikista. Mukana on ollut myös sadoittain lapsiperheitä. Nyt piknikit jäävät kuitenkin historiaan.

Vuosikymmenten perinne kohtaa tänä vuonna loppunsa, koska Kirjurinluotoon meneviltä konserttivierailta on anniskelulain nojalla kielletty alkoholijuomien tuominen alueelle. Mukana ei siis saa olla alkoholijuomia, mehuja, vettä, virvoitusjuomia tai edes äidinmaidonkorviketta, Yleisradio uutisoi tänään. Alkoholittomat juomat on kielletty salakuljetusriskin vuoksi. Lisäksi lapsiperheiden pitää poistua alueelta kello 21.00 mennessä.

Ruokaa Kirjurinluodon konserttialueelle saa jatkossakin tuoda. Nettikeskusteluissa pohditaan parhaillaan keinoja saada piknikille jatkossakin alkoholia esimerkiksi liivatteella hyytelöitynä jaloviinana tai valmiina drinkkisekoituksena. Myös vodkalla täytetty vesimeloni on noussut keskustelujen suosikiksi. Keskustelu alkoholin salakuljetuksesta on kuitenkin jättänyt varjoonsa sen, että perinteisesti Kirjurinluodon konsertit ovat olleet perheille upeita kokemuksia, joissa alkoholia on nautittu erittäin maltillisesti tyylikkään piknikin yhteydessä.