Hollywood-elokuvaa kuvattiin 12 vuotta – päätähdet kasvoivat lapsesta aikuiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen ohjaaja Richard Linklater muistetaan elokuvista kuten School of Rock, Rakkautta ennen keskiyötä ja Fast Food Nation. Miehen tuorein elokuva on hänen kunnianhimoisin projektinsa tähän mennessä, sillä elokuvan tuotantoon käytetty aika oli poikkeuksellisen pitkä.

YouTube
YouTube

Boyhood-elokuvassa seurataan Mason-nimisen pojan elämää viisivuotiaasta 18-vuotiaaksi asti. Elokuvaa on kuvattu viimeisten 12 vuoden ajan, joten Masonia näyttelevä Ellar Coltrane varttui oikeasti pikkupojasta nuoreksi aikuiseksi kameran edessä. Kyseessä ei kuitenkaan ole dokumentti, vaan fiktiivinen kasvukertomus.

Elokuvan päärooleissa nähdään myös Masonin vanhempia esittävät Patricia Arquette ja Ethan Hawke. Kunnianhimoisen ja varmasti monista muista kesän ensi-illoista erottuvan elokuva saapuu Yhdysvaltojen teattereihin 18. heinäkuuta. Suomen ensi-illasta ei toistaiseksi ole tietoa.