Suihkuhuone kuin kauhuelokuvasta – satoja pikkuhämähäkkejä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämähäkkikammoiset ihmiset alkavat täristä ja kiljua jo silloin, kun he näkevät hämähäkin kuvan lehdessä tai televisiossa. He vaistomaisesti nostavat jalat ylös ja alkavat puistelemaan olkapäitä, ettei siellä jossain vaan liikkuisi kahdeksanjalkaista vipeltäjää.

YouTube
YouTube

Vaikka ei kärsisi hämähäkkikammosta, saattaa silti satojen vipeltäjien kanssa vietetty suihkuhetki tuntua karmivalta ajatukselta. Nyt verkkoon on julkaistu painajasmainen video suihkusta, jonka on vallannut pieni jahtihämähäkkien yhdyskunta. Oikeasti nämä hämähäkit tekevät tärkeää työtä asunnoissa, sillä ne syövät muita ötököitä ja tuholaisia pois päiviltään, kuten pölypunkkeja.

Tässä on kuitenkin käynyt siten, että hämähäkki saanut jälkeläisensä suihkutiloihin ja pienokaiset ovat vallanneet videon kuvaajan peseytymispaikan. Jahtihämähäkit eivät ole ihmisille vaarallisia. Suomessa tavataan ainoastaan jahtihämähäkkeihin kuuluvaa viherhämähäkkiä.