26 huolestuttavaa merkkiä horoskooppien seuraamisesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähes kaikkien viikkolehtien palstoilla julkaistavat horoskoopit on tarkoitettu lähinnä viihteelliseksi luettavaksi, josta voi saada suuntaa-antavia neuvoja tai vinkkejä tulevaan. Todellisuudessa horoskooppeja tulkitessa voi huomata, että ne ovat melkoisen ympäripyöreitä. Osa ihmisistä uskoo niihin silti kuin muuriin.

On vissi ero tulkita viihteellisiä horoskooppeja kuin astrologiaa. Astrologia perustuu taivaankappaleiden liikkeisiin – ero tietty on siinä, kuka uskoo avaruudessa leijalevien kaasupallojen vaikuttavan juuri meidän Maan ihmisiin ja elämään ihmissuhteita ja kohtaloita myöten. Astrologian kohdalla voidaankin puhua näennäistieteestä.

Astrologia on muuttunut vuosien varrella huomattavasti, esimerkiksi nykyisin ei enää ajatella tähtien olevan jumalia. Sekä horoskoopeissa että astrologiassa on kuitenkin merkkejä elänradalta, ja ihminen saa omansa syntymäpäivänsä mukaan. Joissakin tapauksissa ihmiset alkavat vaistomaisesti toteuttamaan horoskooppimerkkinsä edustamaa luonnetta ja elämäntapahtumia niistä ensin luettuaan.

Horoskooppien lukeminen on kuitenkin viihdyttävää ja etenkin naisväen lempipuuhaa. Niiden kanssa leikitteleminen ei ole keneltäkään pois. Silti joskus joku hurahtaa näihin asioihin niin vahvasti, että häneltä häviää todellisuudentaju ja syyttää sekä kiittää kaikesta vain taivaankappaleiden liikkeitä.

Usein tällaiset ihmiset ovat muutenkin herkempiä uskomaan yliluonnolliseen. He löytävät uskomistaan asioista itselleen elämään sisältöä ja tarkoitusta, mikä on tietysti hyvä niille, jotka eivät sitä muuten osaa etsiä. He tarvitsevat korkeampien voimien apua elämässä, oli sitten kyse uskonnosta, kristalleista, enkeleistä tai astrologiasta. Elite Daily listasi 26 kohtaa, joista tiedät olevasi horoskooppien orja.

1. Sinulla on puhelimessasi horoskooppi- ja astrologiasovelluksia2. Olet järjestellyt horoskooppisovellukset omaan kansioonsa nimeltään Astrologia3. Käyt lukemassa horoskoopistasi päivittäin ja uskot lukemaasi4. Odotat uutta viikkoa, kuukautta ja vuotta hartaasti, jotta pääsisit lukemaan laajemman horoskoopin5. Olet usein hyvillä mielin, koska horoskooppi on mielestäsi täydellisesti oikeassa6. Vertailet eri sivustojen ja lähteiden tarjoamia horoskooppeja, mutta luotat aina eniten parhaimpaan7. Kyseenalaistat itsesi, edustatko eläinratamerkkisi tyypillisiä ominaisuuksia vai oletko vain muokannut itsesi sellaiseksi ja luulet, että edustat siksi niitä8. Olet toiminut elämässäsi horoskoopin antamien neuvojen mukaan9. Kerrot aina ventovieraalle innoissasi horoskooppimerkkisi, jos sinulta kysytään sitä10. Tarkastat yhteensopivuuden horoskoopeista ennen vakavan seurustelun aloittamista11. Olet testannut, kuinka hyvin sovit eri horoskooppimerkkien kanssa yhteen12. Olet jopa katsonut yhteensopivuuden julkkiksen tai yhden illan jutun kanssa13. Syytät eron jälkeen toisilleen sopimattomia horoskooppimerkkejä erilleen ajautumisesta14. Olet puolustautunut käyttäytymisessäsi horoskooppisi taakse, koska se on vain merkillesi tyypillistä15. Saatat myös tehdä johtopäätöksiä muiden horoskooppien perusteella: ”Hän on tyypillinen leijona ja siksi emme tule toimeen”16. Rakastat ihailemiasi julkkiksia vielä enemmän, jos he ovat kanssasi samaa horoskooppia17. Jos julkkis edustaa horoskooppimerkkiäsi, mutta et voi sietää häntä, syytät häntä merkin vääristelemisestä18. Rakastat kaikkia kappaleita joissa mainitaan horoskooppimerkkisi19. Olet maksanut astrologisesta tulkinnasta20. Olet vaihtanut yhteystietoja astrologin kanssa säännöllistä yhteydenpitoa varten21. Haet ennemmin apua ongelmiisi astrologilta kuin ystäviltäsi22. Sinulla on horoskoopeista ja astrologiasta kertovia teoksia kotona23. Puhut suvereenisti planeettojen huoneista ja viljelet aiheita keskuteluihin24. Olet ostanut horoskooppimerkilläsi edustettuja tavaroita25. Käytät puhelimestasi keskuteluissa Emojin astrologisia merkkejä26. Joko sinulla on tai harkitset horoskooppimerkkitatuoinnin ottamista

Mikäli vastasit myöntävästi suurimpaan osaan kohdista, voit ilmeisesti syyttää fiksaatiostasi ainoastaan horoskooppimerkkiäsi.